5 ZIMSKIH AKTIVNOSTI ZA OTROKE

V tem letnem času ste starši postavljeni pred kar velik izziv; Kaj početi z malčkom, ko vreme ni ravno idealno? Zanimive Študije namreč kažejo, da se otroci za kar 27% manj gibajo v zimskem in jesenskem času. In medtem ko nam kratki in naporni dnevi omejijo gibalne aktivnosti, je še vedno zelo pomembno, da sta fizična aktivnost in otrokovo zdravje na prvem mestu. 

S teboj delim 5 zimskih aktivnosti za otroke, ki ti bodo pomagale, da bo gibanje v tem času še bolj zabavno.

  1. Naredi svoj, unikaten in zabaven poligon – čez celo kuhinjo pa malo v dnevno sobo, kopalnico in še čez otroško sobo – uporabiš pa lahko kuhinjske pripomočke (kuhalnice, lonce, bidone), blazine, otroške igraše, koš za smeti kot ovire in vrvice ali trak, da označiš pot poligona.
  2. Freeze Dance je najboljši družinski ples, ki se ga lahko igrate kar vsi skupaj. Na glasbo plešeš, ko ta ugasne zamrzneš.
  3. Zunanji bovling z ledenimi kepami – to bodo otroci uživali, ko bodo kotalili zmrznjene kepe.
  4. Iskanje zaklada po dvorišču, gozdu ali ulici; skrij igrače ali bonbone kot zaklad po celem dvorišču in naj ga otrok sam najde.
  5. Če se zaradi vremena več igrate notri, je verjetno igralnica vse prej kot pospravljena – Pripravi izziv za otroka, da pospravi vse igrače v 2 minutah, bo zmogel? 

Pri Špelinih Junakih pa smo za vaše malčke pripravili 21-dnevni Gibalni izziv, kjer smo zbrali vse aktivnosti in vaje za otrokov gibalni razvoj v zimskem času, zato hitro preveri kaj vse te čaka – Klikni Tukaj.

Pridruži se klubu junaških staršev

In bodi med prvimi, ki prejmejo naše novice o vzgoji srečnih otrok, s teboj delimo zanimiva predavanja s področja vzgoje otrok, gibalne aktivnosti in še veliko več…

Share on facebook
Deli Na Facebook
Share on email
Deli na e-mail